Din faina, ou, apa si ulei, obtineti un aluat moale,care sa se poata modela(ca pentru taitei). Bateti aluatul de aproximativ 50 de ori, in castron sau pe planseta. Intindeti aluatul pe o planseta presarata cu faina,cu un pahar decupati rondele peste care asezati o gramajoara din compozitia de carne.Indoiti cercul de aluat, apasati la capete. Lasati cateva minute, presarate cu faina,sa se zvante, api le fierbeti in apa clocotita, cu sare si o lingura de ulei, sa nu se prinda. Strecurati dupa 10 minute de fierbere le clatiti la jet de apa,apoi adaugati untul, smantana si condimentele dupa gust. Prin topirea untului si a smantanii se obtine un sos delicios.
Pentru umplutura:
Caliti ceapa,dupa ce se raceste adaugati carnea data pe masina si oul. Condimentati. Puteti folosi ca umplutura si ciuperci sau branza.
Cand dispuneti de timp. le puteti prepara si dupa ce se zvanta, asezati in pungi de hartie si congelati.Cand colocoteste apa, le scoateti din congelator si le asezati asa congelate in apa clocotita pentru 10 minute. In imagine sunt congelate. Se pastreaza foarte bine
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii