Torttelini cu unt si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Torttelini cu unt si smantana

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1/2 kg faina
  • un ou
  • o lingura ulei
  • un praf de sare
  • apa cat cuprinde, aluatul sa fie lucrabil
  • Umplutura:
  • 200 g carne (de care doriti)
  • un ou
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei
  • Sos:
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Din faina, ou, apa si ulei, obtineti un aluat moale,care sa se poata modela(ca pentru taitei). Bateti aluatul de aproximativ 50 de ori, in castron sau pe planseta. Intindeti aluatul pe o planseta presarata cu faina,cu un pahar decupati rondele peste care asezati o gramajoara din compozitia de carne.Indoiti cercul de aluat, apasati la capete. Lasati cateva minute, presarate cu faina,sa se zvante, api le fierbeti in apa clocotita, cu sare si o lingura de ulei, sa nu se prinda. Strecurati dupa 10 minute de fierbere le clatiti la jet de apa,apoi adaugati untul, smantana si condimentele dupa gust. Prin topirea untului si a smantanii se obtine un sos delicios.

Pentru umplutura:

Caliti ceapa,dupa ce se raceste adaugati carnea data pe masina si oul. Condimentati. Puteti folosi ca umplutura si ciuperci sau branza.

Cand dispuneti de timp. le puteti prepara si dupa ce se zvanta, asezati in pungi de hartie si congelati.Cand colocoteste apa, le scoateti din congelator si le asezati asa congelate in apa clocotita pentru 10 minute. In imagine sunt congelate. Se pastreaza foarte bine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise