Se bat galbenusurile cu zahar, se adauga treptat apa fierbinte apoi uleiul,faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la final albusurile batute spuma;se rastoarna in forma de tort si se lasa la cuptor 30-40min.
Pentru crema,se amesteca intr-un castron branza cu iaurt, zahar, arome, iar la sfarsit frisca batuta tare; se scurg bine caisele din compot, in 10 0ml de zeama de compot se pune gelatina hidratata, apoi se amesteca pe bain-marie pana se dizolva si se incorporeaza in crema de branza dupa care se lasa la frigider 30 min sa se mai intareasca.
Blatul racit, taiat in doua pe orizontala, se introduce din nou in inelul de la forma se insiropeaza cu restul de zeama de compot, deasupra cateva linguri de crema, apoi jumatati de caise cu taietura in jos, se acopera cu a doua foaie de blat la fel se insiropeaza, se imbraca in crema, se orneaza deasupra cu martipan in diferite forme apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii.
Bucata de martipan se intinde cu sucitorul pe masa pudrata cu zahar pudra sa nu se lipeasca, apoi cu un cuter se decupeaza forme.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii