Tortul Mari cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tortul Mari cu visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 3 fiole esenta de vanilie
  • un pachet praf de copt
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 500 g margarina rama
  • 600 g zahar
  • 100 g cacao
  • 125 ml apa
  • 3 fiole de esenta de rom
  • 2 linguri de nes
  • visine fara samburi din visinata 200 g
  • cubulete de coaja de portocala zaharisita 2 lingurite
  • Sirop:1 l pepsi+100 ml sampanie(sau Garrone)
  • Glazura:200 g ciocolata cu lapte si alune sau 100 g ciocolata cu lapte si 100 g ciocolata alba topite pe baie de aburi cu putin ulei

Mod de preparare

Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.

faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza incet in compozitia de oua.

Se coace la foc potrivit 30 min si se lasa la racit pana a doua zi ,la temperatura camerei.

CREMA

Se freaca margarina moale.

Pe foc mic se prepara un sirop din zahar si apa la care se adauga cacaoa si se amesteca incet pana la incorporarea completa.Dupa ce a clocotit o singura data,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si nesul.Galbenusurile se adauga rand pe rand,amestecandu-se energic dupa fiecare.

Se lasa la racit pana ajunge la temperatura degetelor si apoi se pune,lingura cu lingura ,pana la epuizare,peste margarina frecata.Crema se freaca cu mixerul,la viteza mica,pentru a nu se taia.

Se da apoi la rece pentru o ora.

Intre timp,tai blatul in trei parti egale pe care le insiropezi.

Treci la montarea tortului:pe fiecare blat insiropat pui crema peste care adaugi visine din visinata si cubuletele de coaja de portocala.Pui deasupra urmatorul

blat,procedezi identic si ultima parte va fi cea neteda,peste care torni glazura de ciocolata.

Ornamentezi tortul cum vrei.

Este foarte apreciat de catre toti invitatii mei,de fiecare data (credeti-ma ca nu ma laud).

Aici v-am prezentat doua poze cu acelasi tort(ma refer la compozitie) dar cu ormanemt diferit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise