Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.
faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza incet in compozitia de oua.
Se coace la foc potrivit 30 min si se lasa la racit pana a doua zi ,la temperatura camerei.
CREMA
Se freaca margarina moale.
Pe foc mic se prepara un sirop din zahar si apa la care se adauga cacaoa si se amesteca incet pana la incorporarea completa.Dupa ce a clocotit o singura data,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si nesul.Galbenusurile se adauga rand pe rand,amestecandu-se energic dupa fiecare.
Se lasa la racit pana ajunge la temperatura degetelor si apoi se pune,lingura cu lingura ,pana la epuizare,peste margarina frecata.Crema se freaca cu mixerul,la viteza mica,pentru a nu se taia.
Se da apoi la rece pentru o ora.
Intre timp,tai blatul in trei parti egale pe care le insiropezi.
Treci la montarea tortului:pe fiecare blat insiropat pui crema peste care adaugi visine din visinata si cubuletele de coaja de portocala.Pui deasupra urmatorul
blat,procedezi identic si ultima parte va fi cea neteda,peste care torni glazura de ciocolata.
Ornamentezi tortul cum vrei.
Este foarte apreciat de catre toti invitatii mei,de fiecare data (credeti-ma ca nu ma laud).
Aici v-am prezentat doua poze cu acelasi tort(ma refer la compozitie) dar cu ormanemt diferit.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii