Tortul nostru brownie

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
medie
Tortul nostru brownie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 300 g ciocolata neagra
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g caramele cu lapte
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida sau smantana pt frisca
  • un plic gelatina granule
  • 100 g bobite de ciocolata
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 4 batoane snickers mari

Mod de preparare

Topim 200 g ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca.

Mixam ouale cu cele 200 g de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Adaugam si faina si amestecam bine. Putem adauga in blat si nuci sau alune maruntite.

Turnam compozitie intr-o tava de tort in care am pus hartie de copt(24 cm) si introducem in cuptorul incins. Coacem la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Lasam blatul sa se raceasca.

Topim caramelele cu frisca lichida( cca 70 ml). Puteti folosi caramel facut in casa. Taiem 2 batoane snickers in bucati mai mici.

Mixam mascarponele la temperatura camerei cu 2-3 linguri de zahar ( depinde de cat de dulce este smantana pentru frisca sau frisca lichida, zaharul se adauga dupa gust). Mixam si frisca si apoi o adaugam treptat peste mascarpone, amestecand usor. Adaugam si bobitele de ciocolata.

Eu am adaugat si un plic de gelatina in crema, nu stiu daca era nevoie, dar imi era teama sa nu curga crema.Am pregatit gelatina dupa intructiunile de pe plic si am adaugat-o in crema dupa ce s-a racorit putin.

Decupam marginile blatului racit si il taiem in doua pe orizontala. Blatul meu a crescut mai inalt intr-o parte si a trebuit sa tai putin din partea superioare pentru a-l nivela. Am faramitat acesta bucata de blat si marginile decupate.

Asezam prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care l-am copt(2cm). Peste blat presaram din bucatile de batoane snickers, apoi caramel topit (nu trebuie sa fie firbinte). Peste caramel punem primul strat de crema, apoi al doilea blat, din nou bucati batoane snickers si crema. Peste crema presaram blatul faramitat. Introducem tortul la rece de seara pana dimineata sau cel putin cateva ore.

Pentru ornare am folosit caramel, ciocolata topita si batoane snickers.Pe margini am lasat sa curga ciocolata topita cu frisca lichida, iar in mijloc caramelul. Dupa ornare ar trebui sa mai stea ceva timp la rece.Depinde de rabdarea fiecaruia.

Nu stiu ce as mai putea spune despre acest tort.Ciocolata, caramel ,mascarpone, ciocolata ........ nu poate fi decat D E M E N T I A L.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise