Tortuleţ proaspăt Ileana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tortuleţ proaspăt Ileana

Ingrediente

  • Pişcoturi(sau blat de biscuiţi, vezi Cheesecake Andra)
  • - 500 g de brânză slabă de vaci
  • - 150 g de smântănă groasă
  • - 120 g de zahăr praf + 2 linguri
  • - 120 g de zmeură (congelată) sau alte fructe de pădure
  • - 5 foi de gelatină

Mod de preparare

Crema:

Moaie 4 din 5 foi de gelatină în apă rece 5 minute.

Păstrează puţină smântână pentru a topi gelatina.

Într-un vas, mixează 120 g de zahăr, restul de smântână şi brânza.

Încălzeşte smântâna într-o crăticioară şi dizolvă foile de gelatină scurse de apă. Adaugă acest amestec la brânză şi amestecă bine.

Repartizează pe blatul de biscuiţi sau de pişcoturi şi dă la frigider 3 ore.

Glazura de zmeură:

Moaie foia de gelatină în apă rece 5 minute. într-o crăticioară , pune zmeura la foc până se zdrobeşte(câteva minute).

Adauga 2 linguri de zahăr pudră şi lasă încă 1 minut amestecând bine (la nevoie, adaugă nişte apă dacă pare prea sec).Adaugă foaia de gelatină scursă de apă şi amestecă bine. Varsă peste prăjitură , mişcând forma pentru a se acoperi uniform.

Pune la frigider câteva ore să se prindă bine.

Scoate delicat să-şi păstreze forma.

Foloseşte o formă detaşabilă pe care o poţi tapeta cu folie transparentă, eventual.

Eu am adaptat-o puţin de data asta că nu am avut zmeură: am folosit sirop de mure pentru a dizolva gelatina că era pudră-cam 250 ml, piersici din compot şi pişcoturi. A ieşit supeeer!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise