TORTULETE(f.bune)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
TORTULETE(f.bune)

Ingrediente

  • -300-400 g resturi de chec
  • Pt.crema
  • -6 linguri zahar pudra
  • -5-6 linguri lapte
  • -2 linguri cacao
  • -4 lingurite nescafe
  • -cca 50-60 g unt
  • Pt glazura de deasupra tortuletelor
  • -20-40 g ciocolata
  • (de menaj)
  • -cca 40 ml frisca
  • (lichida)
  • Cca 50 ml frisca pt ornat.

Mod de preparare

Din cantitatile scrise,ies 5 bucati.

Checul se sfarima;se pune peste el, apoi,crema.facuta asa:

toate ingredientele(in afara de unt),se pun pe foc,mic;se amesteca tot timpul;cind fierbe,se lasa vreo 2 minute(sa se topeasca zaharul).Se adauga,apoi,untul si tot pe foc,se mesteca tot timpul,pina ce untul se topeste si compozitia e omogena.Se ia de pe foc,se pune niste esenta de rom,se lasa sa se raceasca putin(2-3 minute).

Crema aceasta se pune peste checul sfarimat,putin cite putin,framintindu-se bine.

Din aluatul obtinut,se fac tortulete,cu forma ce o aveti;eu am folosit forma de tarta;au iesit 5 tortulete.

Dupa ce tortuletele sint gata,se topeste,pe aburi,ciocolata(20-40 grame),ai,se pune in ciocolata topita,frisca lichida.

Cu aceasta compozitie se glaseaza tortuletele,apoi,se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise