mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent sa nu se lipeasca, cind componentul este gata se da jos de pe baia cu aburi, se adauga praful de copt sau putem inlocui praful de copt cu soda de pîine, faina, totul se ameasteca, aluatul se da la rece. aluatul racit se imparte in bucaţi egale, dupa care se fac foi, aluatul se intinde greu de aceea este nevoie sa-l intindem cu mina pe tavaua unsa cu unt. Foile se coc pina se vor atinge culoarea cafeniu deschis la temperature de 240-260 grade. dupa ce am copt foile le dam forma pe care o dorim.
crema:
pentru crema:
smintina - 1kg 300g, zahar-500g - totul se bate bine la mixer.
tot cu ajutorul mixerului batem zaharul cu smintina, dupa care o dam la rece.
ungem foile cu crema in care putem adauga fructe, magiun, visina in socul ei etc. dupa dorinta, adica luam o foaie o ungem cu crema apoi cu visina sau magiun ect. si apoi adaugam a doua foaie si tot asa pina finisam. florile le facem cu ajutorul saculetului mic si cu ajutorul unui creion sau pix, adaugind coloranti, tot dupa dorinta, si desigul ciocolata(vezi tortul nr.2).
ps: daca dorim ca tortul nostrum sa fie mai mic micsoram produsele, dar daca dorim sa fie mai mare marim cantitatea produselor.
timpul de preparare este dupa cum dorim de mare sau de mic a pregati torturile sau prajiturile la bucata care se prepara din acelea-si ingrediente.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii