autor:

Cristinyela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Trandafirasi cu mere

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2016

Ingrediente
400 grame aluat foietaj, 4 mere rosii, 4-5 linguri dulceata, 6-8 linguri zahar, 1-2 linguri de condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi, zeama de la 1 lamaie, 50-75 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare.

Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri.

Intr-o cratita vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de lamaie si apa cat acopera merele. Punem cratita la foc potrivit, iar cand incepe sa fiarba oprim aragazul si dam vasul la o parte.

Cu ajutorul unei spatule scoatem feliile de mar pe un prosop de hartie, cu mare grija. Aluatul decongelat se intinde pe blatul de lucru,se taie fasii de circa 10 cm, se unge cu dulceata si se presara cu condiment "Placinta de mere"de la Kotanyi. Pe fiecare fasie de aluat se aseaza suprapuse felii de mar si se ruleaza cu grija cat mai strans. Fiecare trandafiras se pune intr-o tava speciala de briose si se introduce la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirasi cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Ciocolatina vegana

Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca,

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 400 grame aluat foietaj
  • 4 mere rosii
  • 4-5 linguri dulceata
  • 6-8 linguri zahar
  • 1-2 linguri de condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50-75 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

72 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

17 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chocolade chips -fursecuri