Trandafiri din aluat foietaj si mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Trandafiri din aluat foietaj si mere

Ingrediente

  • 275 g aluat foietaj
  • 3 mere
  • 3 linguri miere
  • 1/2 lamaie
  • nuca
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • faina pentru infainat masa si tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Spalam merele si le taiem in doua.

Indepartam cotorul si semintele.

Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.

Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi stoarcem zeama de la lamaie si dam vasul cu mere pentru 3 min la cuptorul cu microunde la putere maxima.Acest lucru impiedica oxidarea merelor si le inmoaie astfel incat sa se poata lucra usor cu ele.

Scurgem merele folosind o sita.

Pe masa infainata asezam foaia de aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului intr-o forma dreptunghiulara.

Taiem foaia in fasii de circa 3,5cm latime.

Ungem fiecare fasie cu miere si presaram nuca.

Asezam feliutele de mar pe marginea foii de aluat, usor suprapuse.

Rulam dintr-un capat in celalalt capat al aluatului.

Procedam asa cu fiecare fasie de aluat in parte.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.

Asezam trandafirasii in tava si dam la cuptorul preincalzit.

Coacem la 180 grade circa 20-30min.

Se scoate din cuptor tava, se lasa sa se racoreasca si apoi se pudreaza trandafirii cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise