Se tapeteaza o tava de 25*30 cu hirtie de pergament.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se topeste ciocolata la ben -marin si se lasa deoparte.
Se bate spuma margarina moale cu zahar ,zahar vanilat si scortisoara si coaja de lamaie,se adauga ciocolata si se continua frecatul continutului,se adauga galbenusele unul cite unul.Aparte se bat albusele spuma cu zahar dupa care se impreuneaza amestecurile si se adauga faina in miscari usoare.Se varsa in tava se aranjeaza sa fie egala peste tot si se coace 25 de minute sau pina cind bitul este uscat.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in lungume in doua fasii si daca blatul vi se pare prea gros se poate taia in doua asa ca vor deveni 4 foi.
crema
Se rade ciocolata in bucatele mici.
Se bate untul cu zahar pudra dupa care adaugam ouale si ciocolata rasa si deasemeni romul.Se bate pina cind crema este spumoasa si nu se simte zaharul daca vreti sa fie mai inchisa adaugati 2 lingurite de cacao.
Pe un platou se pune o foaie de blat se unge cu crema si se adauga celalalt blat si tot asa pina la ultimul se unge cu crema si prin prejur si se poate orna cu nuca macinata si cirese confiate. Se lasa citeva ore la frigider si se poate servi . este splendida si usoara.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii