1. 2 galbenusuri + 1 ou intreg se amesteca cu zaharul, untul topit, esnta de rom dupa gust, praful de sare
2. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se adauga faina in care ati pus in prealabil praful de copt si pe care ati cernut-o. Se amesteca bine, dupa care se framanta pana ce s-a inghitit toata faina si aluatul s-a omogenizat, dupa care se da 1h la frigider, ca sa se cunoasca toate cele intre ele
3. Se unge o forma de tarta cu unt
4. Gemul ( eu am l-am ales pe cel de cirese in care am daugat 3 lingurite de zeama de lamaie )se ameste ca nuca ( sfaramata, macnata sau intreaga dupa preferinte )
6. Dupa ce s-a scos aluatul de la frigider se aseaza in forma de tarta, se intinde gemul si se adauga visinele din compot.
7. Se da la cuptor cca 40 - 45 minute la 180 grade la foc mediu
Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii