Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 10 februarie 2016
Ingrediente
3 oua,150 g piure de spanac,4 linguri de faina ,o lingura de ulei de masline,sare,piper,125 g mozzarella,200 g branza feta,o lingura de smantana,2 rosii chery,cateva masline negre,o legatura de patrunjel verde
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
1 Se amesteca cu telul galbenusurile cu un praf de sare si uleiul de masline apoi se incorporeaza si piureul de spanac.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in galbenusuri si se adauga si faina turnata in ploaie.Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta apoi se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm.Se da la copt cca 20 minute,la foc potrivit apoi se scoate si se aseaza deasupra felii subtiri de mozzarella si se mai baga 5 min.in cuptor.Se scoate blatul din tava ,se lasa sa se raceasca apoi cu un cutitas ascutit se decupeaza un trifoi cu 4 foi,ajutandu-ne de un sablon facut de noi din carton sau plastic.
2 Se freaca branzica feta cu lingura de smantana pana obtinem o crema in care putem adauga dupa gust,cateva fire tocate de marar sau patrunjel.Crema de branza se intinde deasupra blatului rece,se uniformizeaza apoi se presara patrunjel verde tocat fin.Se decoreaza cu jumatati de rosii,decorate cu bucatele de masline,sub forma de buburuze. Se da la rece cca.30 minute inainte de a fi consumata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trifoi delicios" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se
8 voturi
4 comentarii
1h 40 min
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna
10 voturi
16 comentarii
59 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate