Trigoane cu gutui si smochine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Trigoane cu gutui si smochine

Ingrediente

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 gutui
  • 9 smochine
  • 100 g zahar brun
  • 5-6 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 5o ml ulei
  • un ou- pentru uns

Mod de preparare

Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.

Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar.

Cuisoarele le maruntim intr-un mojar , apoi le adaugam la fructele care fierb, impreuna cu zaharul vanilat.

Foile de aluat, decongelate inainte, le intindem si le taiem patratele, in care punem cate o lingura cu pasta de fructe.

ndoim aluatul in doua, in forma de triunghi si cu furculita apasam pe marginea lui sa se lipeasca.

Batem bine oul si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra trigoanelor.

Punem trigoanele in tava pe hartia de copt si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc trigoanele.

Servim trigoanele calde sau reci dupa bunul plac al fiecareia.

Pofta mare !

Mai multe poze gasiti la mine pe blog:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/11/trigoane-cu-gutui-si-smochine.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise