”Triunghiuladă” cu cocos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
”Triunghiuladă” cu cocos

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 500 g biscuiți populari/economic
  • 250 ml lapte de soia ( se poate înlocui cu lapte de vacă )
  • 100 g zahăr brun
  • 50 g unt de cocos ( se poate înlocui cu margarina vegetală nehidrogenată )
  • 5 linguri cu pudră de roșcove sau 4 linguri cu cacao
  • Ingrediente pentru umplutura de cocos:
  • 250 g nucă de cocos
  • 70 g zahăr pudră
  • 150 g unt de cocos ( se poate înlocui cu margarină vegetală nehidrogenată )
  • coaja rasă de la un grapefruit
  • o păstaie de vanilie su zahăr vanilinat

Mod de preparare

Vă place cum sună ”triunghiuladă”? :)) Când am vrut să pun rulada la rece am scăpat-o pe masă și s-a netezit puțin. :) Am ajutat-o și eu cu palmele și am presat-o ușor sub forma unui triunghi și-apoi, cum nu puteam să-i spun ruladă, draga mea Merișor a botezat-o instantaneu ”triunghiuladă”. Așa a rămas. :))

E un desert rapid, ușor și e de post. Cât despre aspect, lumea mă întreabă cum i-am dat formă și vă spun sincer că a fost un accident. :)

Cu siguranță mulți dintre voi ați pregătit măcar o dată salam de biscuiți, deci, vă va fi foarte ușor să pregătiți foile.

Să vă reamintesc totuși. :)

Am rupt biscuiții lăsând și bucățele mai mari pentru a obține o foaie cu un aspect frumos. Am încălzit ușor laptele împreună cu zahărul și untul de cocos, apoi l-am turnat peste biscuiții sfărâmați. Am presărat pudra de roșcove, apoi am amestecat cu o lingură din lemn până am omogenizat compoziția. Am împărțit-o în două și am întins-o uniform pe o bucată de folie alimentară.

Pentru umplutura am păstrat untul de cocos în stare mai solidă, și l-am amestecat cu toate ingredientele de mai sus. Am obținut o cremă tartinabilă minunată pe care am împărțit-o la rândul ei și am așezat-o peste foile din biscuiți.

Am început să rulez ușor până când am obținut un baton învelit în folie. Folia alimentară ne ajută în primul rând să rulăm fără probleme desertul, apoi ea rămâne ca înveliș al ruladei.

Înainte de a fi tăiată, rulada trebuie să stea la rece ce puțin o oră.

S-aveți poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise