Astazi mi s-a facut dor sa framant un aluat asa ca am facut aceste triunghiuri tare simplute si rapide care-mi amintesc de cele facute de tatal meu. Cele facute de tata erau umplute cu carne si prajite. Un deliciu! Numai ca eu le-am facut mai dietetice putin si le-am copt la cuptor. Bune, bune rau!
Ingrediente:
500 gr faina
25 gr drojdie
275 gr apa
4 linguri ulei masline sau floarea soarelui
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
branza pt umplutura
suc de rosii
susan (optional)
Mod de preparare:
Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centru si turnam drojdia dizolvata in apa calduta si amestecata cu zaharul si uleiul.
Framantam bine iar spre sfarsit adaugam 1 lingurita de sare. Punem biluta de aluat pudrata cu faina intr-un loc caldut sa creasca 1 ora.
Dupa 1 ora, rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru infainat bine bine.
Intindem biluta in foaie cam de 0,5 cm grosime si o taiem in patrate cam de 6 cm sau chiar mai mari. Umplem fiecare patratel cu branza sau cascaval ras.
Impaturim fiecare patrat in forma de triunghi avand grija sa inchidem bine marginile presandu-le cu o furculita sau cu degetele. Ungem fiecare triunghi cu sos de rosii si pudram cu susan. Dam drumul la cuptor la 200 grade si pana se incalzeste, ele vor creste cat este nevoie. In momentul in care cuptorul s-a incins, le bagam pentru 15-20 minute dupa care le servim.
Sunt foarte pufoase si aromate datorita sucului de rosii.
Pofta buna!
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii