Triunghiuri cu branza

Astazi mi s-a facut dor sa framant un aluat  asa ca am facut aceste triunghiuri tare simplute si rapide care-mi amintesc de cele facute de tatal meu. Cele facute de tata erau umplute cu carne si prajite. Un deliciu! Numai ca eu le-am facut mai dietetice putin si le-am copt la cuptor. Bune, bune rau!

Triunghiuri cu branza

Ingrediente:

500 gr faina

25 gr drojdie

275 gr apa

4 linguri ulei masline sau floarea soarelui

1 lingurita zahar

1 lingurita sare

branza pt umplutura

suc de rosii

susan (optional)

Mod de preparare:

Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centru si turnam drojdia dizolvata in apa calduta si amestecata cu zaharul si uleiul.

Framantam bine iar spre sfarsit adaugam 1 lingurita de sare. Punem biluta de aluat pudrata cu faina intr-un loc caldut sa creasca 1 ora.

Dupa 1 ora, rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru infainat bine bine.

Intindem biluta in foaie cam de 0,5 cm grosime si o taiem in patrate cam de 6 cm sau chiar mai mari. Umplem fiecare patratel cu branza sau cascaval ras.

Impaturim fiecare patrat in forma de triunghi avand grija sa inchidem bine marginile presandu-le cu o furculita sau cu degetele. Ungem fiecare triunghi cu sos de rosii si pudram cu susan. Dam drumul la cuptor la 200 grade si pana se incalzeste, ele vor creste cat este nevoie. In momentul in care cuptorul s-a incins, le bagam pentru 15-20 minute dupa care le servim.

Sunt foarte pufoase si aromate datorita sucului de rosii.

Pofta buna!

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise