Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Ingrediente

  • pentru foile de pateuri avem nevoie de:
  • 6 foi din foietaj pentru 12 pateuri;
  • putin ulei pentru uns foile;
  • 1 ou pentru uns;
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 150-200 g branza dulce
  • 1 ou;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • coaja de portocala, stafide;
  • 100 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul si se lasa foile de foietaj la dezghetat.

Dintr-o foaie de foietaj obtinem 2 pateuri. Asadar, puteti tineti cont de acest lucru, daca aveti un anumit numar de invitati. Trebuie avut in vedere si cantitatea de branza pe care o aveti.

Mai intai pregatim crema de branza: se rade branza intr-un castron si se amesteca apoi cu zaharul si zaharul vanilat, oul batut bine, coaja de portocala si stafidele.

Se taie fiecare foaie de foietaj in doua.

Se unge cu putin ulei fiecare foaie, se pliaza, se umple cu aprox o lingurita din crema de branza si se impacheteaza in forma de triunghi sau oricum doriti.

Se asaza pateurile in tava, pe foaie de copt, se ung cu oul batut bine si se rade cascaval peste ele. Se da tava la cuptor la foc potrivit si se lasa pana se rumenesc.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise