Pune apa la fiert cu 1 lingurita de sare.Dupa ce a dat in clocot, adauga faina de malai in ploaie, amestecand continuu cu telul.Dupa ce mamaliga a dat intr-un clocot, las-o sa fiarba 15 minute la foc mic apoi toarna-o intr-un vas rotund, putin inalt si uns cu 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie.Lasa mamaliga sa se raceasca complet.
Intre timp, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent, pune legumele.Amesteca 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie cu 1 lingurita miere, 2 linguri zeama de lamaie si sare de mare cu ierburi aromate, dupa gust.Stropeste legumele cu acest amestec apoi da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.
Dupa ce mamaliga s-a racit si s-a intarit, rastoarn-o din vas si tai-o in 8 triunghiuri.Incinge o tigaie tip gratar, adauga triunghiurile de mamaliga si prajeste-le pe ambele parti pana cand se rumenste.
Serveste triunghiurile de mamaliga cu legumele coapte, toate presarate cu Grana Padano ras.
http://lauradfood2.blogspot.com/
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii