Trunchi de Copac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Trunchi de Copac

Ingrediente

  • 1 paine feliata
  • 4-5 oua, 150 gr de sunca
  • ½ salata verde
  • 3 rosii, 1 ceapa
  • piure de fasole
  • 2 cutii branza Philadelpia
  • 150 gr de smantana mai densa, de preferat sa nu fie varsata
  • 10-15 masline negre, 3 sticlute de coloranti alimentari( cate 3-4 picaturi din fiecare culoare)
  • Pentru design: rucolla

Mod de preparare

Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert.

Daca nu avem piure de fasole cumparat din comert, punem fasole la fiert iar cand aceasta este gata se va pune in blender si vom obtine un piure.

Separat se va face o salata astfel: se taie salata verde foarte subtire, se taie rosiile in cubulete, la fel si sunca, precum si ceapa foarte fin si se amesteca se stropeste cu ½ de lingura de ulei, se sareaza.

Dupa ce ouale s-au fiert se curata de coaja (se pun 3 oua intregi plus inca 2 galbenusuri) si se toaca foarte fin(albus si galbenus) amestecandu-se cu smantana; smantana ar trebui sa nu fie foarte lichida de preferat un pic mai densa. Dupa ce s-a amestecat bine se adauga 3-4 picaturi de colorant alimentar si se va obtine o pasta de culoare galbena.

Separat se va amesteca o cutie de branza Philadeplia, cu 4 albusuri fierte de ou si tocate bine se vor pune 3-4 picaturi de colorant alimentar de culoare albastra, iar in cealalta cutie se va pune 3-4 picaturi de culoare verde, colorantii alimentari nu sunt toxici.

Pe o farfurie dreptunghiulara incepem si aranjam primul rand al copacului nostru, primul strat vom unge cu piure de fasole, dupa care vom aranja randul al doilea de paine care se va unge cu pasta galbena rezultata din oua si smantana, se adauga al treilea rand de paine peste care vom pune salata descrisa mai sus, se va adauga inca un rand de paine iar peste se va pune amestecul rezultat din branza Philadelpia de culoare albastra si albusurile de ou, se complezeaza cu ultumul rand de paine si se va termina copacil nostru care va fi invelit intr-un start de branza Philadelpia in care s-a picurat culoare verde. Cand copacul este gata se va orna cu masline si rucolla.

Aceasta este una din retetele traditionale din Costa Rica, pe care prietena mea Siang Prat Gomez m-a invatat sa o pregatesc si voi mai reveni si cu alte mancaruri traditionale din aceasta tara.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise