Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel

Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel

Ingrediente

  • pentru clatite pufoase
  • - 2 cani cu faina de grau
  • - 1 praf sare roz de Himalaya
  • - 3 linguri cu cacao neagra
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 2 cani cu lapte dulce, de vaca
  • - 1/4 cana ulei de floarea soarelui
  • pentru umplutura:
  • - 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 40 gr zahar pudra
  • - sos caramel
  • - miez nuca copt si taiat grosier
  • pentru sos caramel:
  • - 150 gr zahar brut
  • - 100 ml lapte
  • - 1 lgta amidon
  • pentru glazura neagra:
  • - 100 ml apa
  • - 3 linguri zahar brut
  • - 2 lg ulei de floarea soarelui
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 50 gr ciocolata neagra
  • pentru glazura caramel:
  • - 80 gr zahar cu melasa
  • - 40 gr unt

Mod de preparare

Pregatim sosul caramel.

Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam o lingurita de amidon cu 3 linguri de lapte. Omogenizam si adaugam peste sosul caramel. Amestecam pana capata consistenta. Dam deoparte la racit.

Glazura de caramel.

Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam untul si omogenizam. Dam deoparte.

Glazura de ciocolata

Intr-un vas, punem la fiert 100 ml apa. Adaugam zaharul, uleiul si cacaoa. Amestecam pana la omogenizare. Adaugam ciocolata si lasam pe foc pana scade sosul si capat consistenta. Dam deoparte.

Clatitele

Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul.

In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacaoa, sarea. Amestecam cu o furculita ca sa se distribuie toate uniform.

Amestecam ambele compozitii, omogenizam.

Eu am folosit Panini Maker, am copt clatite lungi cat forma aparatului. Se pot coace clatite in tigaie obisnuita. Important e sa iasa pufoase.

Se scot pe un gratar, nu se suprapun ca sa nu se umezeasca.

Branza mascarpone se desface cu laptele, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Clatitele se taie in fasii, se ung cu crema de mascarpone, se toarna sos caramel, se presara nuci tocate grosier. Se ruleaza cu atentie pana se obtine un rulou gros. Se asaza in picioare, pe un platou.

Se glazureaza pe margine cu sos de ciocolata, in mijloc cu caramel si se presara miez de nuca.

Se dau la rece pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise