Se incalzesc mierea,zaharul si untul la foc mediu amestecand continuu pana se dizolva zaharul.Se transfera totul intr-un castron si se lasa putin la racit.Se adauga oul,coaja de lamaie,cacaoa si condimentele(scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru si ghimbir).Se dizolva bicarbonatul in putina apa si se adauga la compozitie impreuna cu faina.Se framanta bine pana obtinem un aluat uniform si neted.Se face o bila din aluat,se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 zile la temperatura camerei.
Dupa doua zile,se intinde pe o plansa pudrata cu faina,se stanteaza formele si se coace in tavi tapetate cu hartie cerata timp de 12-15min.Se lasa sa se raceasca si se decoreaza.
In 100g zahar praf punem 1 lingura de apa si amestecam;vom obtine o pasta in care punem 1 picatura de colorant alimentar si cu ajutorul unei spatule (ca si betisoarele de la inghetata)intindem zaharul pe turta dulce;decoram cu bomboane si lasam sa se usuce.Nu faceti mai multa glazura odata pentru ca se intareste relativ repede.
Turta dulce se pastreaza intr-o cutie inchisa cu felii de mar astfel va absorbi umezeala de la mar si nu se va intari.
Sper ca lui Mos Craciun sa-i placa turta voastra dulce si in schimb sa va lase cele mai frumoase cadouri.
SARBATORI FERICITE!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii