Turta dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce

Ingrediente

  • 350g miere
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura cacao
  • cate o jumatate de lingurita de scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru
  • ghimbir
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 500g faina
  • Pentru decor
  • 300g zahar praf
  • 3 linguri apa
  • colorant alimentar
  • bombonele decor

Mod de preparare

Se incalzesc mierea,zaharul si untul la foc mediu amestecand continuu pana se dizolva zaharul.Se transfera totul intr-un castron si se lasa putin la racit.Se adauga oul,coaja de lamaie,cacaoa si condimentele(scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru si ghimbir).Se dizolva bicarbonatul in putina apa si se adauga la compozitie impreuna cu faina.Se framanta bine pana obtinem un aluat uniform si neted.Se face o bila din aluat,se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 zile la temperatura camerei.

Dupa doua zile,se intinde pe o plansa pudrata cu faina,se stanteaza formele si se coace in tavi tapetate cu hartie cerata timp de 12-15min.Se lasa sa se raceasca si se decoreaza.

In 100g zahar praf punem 1 lingura de apa si amestecam;vom obtine o pasta in care punem 1 picatura de colorant alimentar si cu ajutorul unei spatule (ca si betisoarele de la inghetata)intindem zaharul pe turta dulce;decoram cu bomboane si lasam sa se usuce.Nu faceti mai multa glazura odata pentru ca se intareste relativ repede.

Turta dulce se pastreaza intr-o cutie inchisa cu felii de mar astfel va absorbi umezeala de la mar si nu se va intari.

Sper ca lui Mos Craciun sa-i placa turta voastra dulce si in schimb sa va lase cele mai frumoase cadouri.

SARBATORI FERICITE!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise