Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.
Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pan ace aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.
A doua zi, luam cate o bucata din aluat, il intindem pe masa de lucru, infainata in prealabil si decupam diferite forme, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 15-20 minute.
Pentru décor am batut albusurile cu zaharul farin, apoi am inpartit cantitatea in trei boluri.O parte a ramas alba in care am pus zeama de lamiae. Verde, cu sirop si gust de menta si pentru culoarea rosie, am folosit suc natural de rodie.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii