Turta dulce

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita de cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • 2 lingurite de pulbere de coaja de portocale (sau esenta de portocale)
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu sau 1 plic de praf de copt
  • 300 gr zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • 250 gr de miere
  • 300 gr unt sau margarina

Mod de preparare

Se topesc mierea si untul cubulete in cuptorul cu microunde. Dupa un minut se amesteca in compozitie din 30 in 30 de secunde pana s-au topit, apoi se lasa sa se racoreasca in timp ce se pregatesc restul ingredientelor.

Se amesteca faina cu condimentele intr-un vas suficient de incapator asa incat acolo sa se poata ulterior framanta aluatul. Se bat 2-3 minute ouale cu zaharul pentru omogenizare. Apoi se face o adancitura in mijlocul fainii si se adauga compozitia de oua, apoi cea de miere cu unt. Se amesteca totul cu o lingura de lemn iar cand incepe sa se lege se framanta aluatul cu mana, tot in vas, pana cand se leaga. Se desparte aluatul in doua si se pun portiile in folie alimentara.

Se face acest lucru pentru ca se va lucra cu portii mici atunci cand se intinde aluatul deoarece e mai usor de controlat grosimea foii.

Aluatul se va odihni in frigider pana a doua zi sau cel putin macar 2-3 ore.

Se scoate aluatul din frigider cu 1/2 ora inainte de a se intinde. Se presara usor faina pe masa de lucru si se framanta putin aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios, daca se lipeste de mana se mai presara faina si se framanta 1-2 minute, nu mai mult. Altfel se incalzeste prea tare aluatul cu mainile si isi va pierde forma in timpul coacerii.

Se intinde aluatul pe masa presarata cu cat mai putina faina la grosimea de aproximativ 3mm, apoi se decupeaza diverse forme, dupa dorinta.

Se preincalzeste cuptorul la 175-180 gr.C, cam cu o jumatate de ora inainte de coacerea efectiva a turtelor. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza formele de turta dulce putin departate intre ele. Se coc turtele intre 5 si 10 minute, pana cand incep sa devina usor aurii pe margini fara sa se usuce prea tare. Se lasa in tava pana cand se racoresc usor, apoi se transfera pe gratar sau pe tavi din lemn pana la racirea completa.

Turta dulce poate fi decorata in mai multe moduri, eu am decorat-o cu royal icing.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise