Turta dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g miere;
  • 100 g zahar brun;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 plic zahar vanilat cu scrtisoara;
  • 1 ou;
  • 25 ml esenta de rom;
  • 400g faina;
  • 2 lingurite amestec pentru turta tulce;
  • un pliculet praf de copt.
  • Pentru glazura:
  • un albus;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 2 linguri lapte cald.

Mod de preparare

Intr-o cratita, am pus mierea si tot zaharul, le-am incalzit, apoi le-am pus intr-un castron.

Am adaugat oul si romul si am mixat pana s-a facut spuma.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si amestecul de turta dulce, apoi am incorporat, putin cate putin, in compozitia spuma.

Am framantat bine aluatul, apoi am format bilute, pe care le-am turtit putin.

Am pus turta dulce intr-o tava cu foaie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.

Am pus lapte la fiert, din caream luat doua linguri pentru glazura, iar din restul am facut lapte cu cacao.

Am batut albusul cu un praf de sare, nu foarte tare si am adaugat cate o lingura de zahar pudra, mixand continuu, apoi 2 linguri de lapte cald.

Am tavalit turta dulce prin glazura, apoi le-am asezat pe platouri (se pot pune pe un gratar) si le-am bagat in frigider pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise