Ingrediente
250g zahar, 125ml apa, 150g+ 330g faina, 1 ou, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, 50g unt, putina sare, 1 lingurita de scortisoara, un sfert de lingurita de nuscoara, un praf de cuisoare macinate, La glazura:, 1 albus de ou, 100g zahar, 2 linguri de apa fierbinte
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol am pus restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu, am amestecat putin si peste am turnat amestecul de caramel, oul si untul topit.
Am omogenizat bine toate ingredientele si am obtinut un aluat usor lipicios. Din acest aluat facem bilute sau diferite forme, le punem intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor pentru maxim un sfert de ora sau 20 minute pana ce ele cresc putin, chiar daca sunt inca moi, se vor intari cand se racesc.
Glazura: Mizam bine albusul de ou cu zaharul si la sfarsit punem cele 2 linguri de apa fierbinte pentru ai da un luciu frumos.
Dupa ce s-au racit turtele le trecem prin glazura, le asezam pe un gratar si le lasam peste noapte pentru a se intari glazura.
Sunt delicioase!