Turta dulce

Se amesteca untul cu zaharul brut, ouale, un praf de sare, mierea.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Turta dulce

Ingrediente

  • 100 g unt,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri miere,
  • 3 linguri zahăr brut din trestie de zahăr Sano Vita,
  • un praf de sare,
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker,
  • 350 g făină;
  • 4 linguriţe cacao,
  • 1 linguriţă mix mirodenii Belbake (anason stelat, coriandru, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamon),
  • pentru decor:
  • 200 g ciocolată albă,
  • Coloranți alimentari naturali pudră (verde, orange, albastru),
  • fulgi de zahăr Dr. Oetker,
  • perle de zahăr Dr. Oetker,
  • fire colorate de zahăr Dr. Oetker

Mod de preparare

Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g), amestecând bine. Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 50 g ), frământând până se obţine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a-l putea întinde. Se dă la frigider 30 de minute.

Se întinde aluatul pe blatul de lucru într-o foaie potrivit de groasă. Se taie cu forme de patiserie şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

Se dă la cuptor, la foc mediu, maxim 10 minute fiecare tavă (se verifică cu o scobitoare, dacă aceasta rămâne curată, atunci sunt făcute). Se obţin 3 tăvi cu turtă dulce. Se lasă la răcit.

Pentru decor: se topește ciocolata albă pe baie de abur sau la chocolate fondue. Se lasă 10 minute la răcit (sau cât să se închege ușor), apoi se împarte în mai multe castronele, în funcție de câte culori doriți să obțineți. Se adaugă coloranții alimentari, amestecând. Se transferă în pungi pentru decorat, care se taie la capăt. Cât mai puțin, ca apoi să putem desena cât mai subțire.

Se ornează după inspirație, fiecare formă de turtă dulce și se decorează cu fulgi, perle și fire de zahăr.

Se lasă la uscat pe un grătar de răcire sau o tavă, până a doua zi.

Se adaugă sfoară colorată și se ambalează în celofan. Sunt numai bune pentru atârnat în brad.

Timp de coacere: 10 min x 3 tăvi

Timp de pregătire și decorare: 2h

Porții: 30 buc

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/turta-dulce-2019.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise