Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Turta dulce decorata cu royal icing

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri miere
  • 50 ml suc proaspat de clementine
  • o lingurita scortisoara macinata
  • un praf de ghimbir
  • un praf de nucsoara
  • faina cat cuprinde (600 g)
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingura de ulei
  • Royal icing:
  • 2 albusuri
  • zahar pudra din comert - cat cuprinde (280-300 g)
  • o lingura amidon
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • colorant alimentar
  • Optional: bomboane colorate

Mod de preparare

Aluat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul si cu mierea. Se adauga sucul proaspat de clementine, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si se amesteca. Se incorporeaza treptat faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se framanta un aluat nelipicios, care la final se unge cu o lingura de ulei.

Pe masa de lucru unsa cu ulei se intinde cu ajutorul unui sucitor o foaie subtire de aluat. Se decupeaza aluatul in formele dorite, apoi acestea se transfera cu ajutorul unui cutit pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se lasa spatiu suficient intre forme. Se introduce tava la cuptor pana cand turta dulce este rumenita frumos. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat (au iesit 3 tavi de turta dulce).

Roya icing:

Se pun albusurile intr-un castron curat. Se cerne o parte din zaharul pudra peste ele si se adauga amidonul. Se mixeaza totul, se adauga zeama de lamaie, apoi se mai adauga zahar pudra pana cand se obtine consistenta dorita. Trebuie sa rezulte o compozitie lichida, nu tare, ci usor manevrabila.

Daca se lucreaza cu mai multe culori, se ia din compozitie si se pune intr-un alt castron impreuna cu colorantul dorit si se mixeaza.

Daca folositi un colorant lichid este posibil sa mai trebuiasca sa adaugati putin zahar pentru a obtine din nou consistenta dorita. Dupa aceea, fiecare glazura colorata se pune individual intr-o punga, care se leaga la gura, iar la capat se face o gaura mica, taind punga cu o foarfeca.

Se orneaza turta dulce (care s-a racit) cu glazura de zahar pudra dupa bunul plac si se pot folosi si bomboane. Pentru a extinde glazura pe suprafata turtei dulci va puteti folosi de o scobitoare. Pentru a face mai multe decoratiuni se lasa intai sa se usuce "fundalul", apoi se fac celelalte decoratiuni. Se lasa glazura sa se usuce, apoi turta dulce se poate pastra in cutii metalice.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise