Turte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg faina alba;
  • - 30 g drojdie (gist);
  • - 1 lingurita sare;
  • - 1 lingurita ulei;
  • - 50 ml apa calduta.
  • - smantana;
  • - zahar.

Mod de preparare

Se amesteca faina, drojdia, sarea si uleiul, adaugandu-se treptat apa. Se framanta aproximativ 30 minute, dupa care se lasa la crescut o ora intr-un loc calduros.

Se formeaza turtele de marimea palmei deschise si se coc pe plita la foc mediu.

Sugestii:

- turtele se pot praji si intr-o tigaie cu putin ulei sau fara.

- se pot servi acoperite cu smantana si presarate cu zahar.

- in aluat se poate pune si zahar dupa gust, pentru ca turtele sa fie dulci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor