Se face o coca din apa calda, sare si faina si se lasa la odihnit 40 minute. Din ea se fac bilute de marimea unui ou de gaina, de tara, adica micute. Se intind foi subtiri din fiecare biluta, se ung cu ulei, se presara sare si cozi de ceapa verde taiate marunt. Se ruleaza dupa care se strang sub forma de melc. Cu podul palmei , se turtesc ( de aici numele de "turtite") si se aplatizeaza usor cu sucitorul din lemn. Se prajesc in ulei si se servesc cel mai bine caldute. Excelente pentru post cu un gust primavaratec.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii