Se face o coca din apa calda, sare si faina si se lasa la odihnit 40 minute. Din ea se fac bilute de marimea unui ou de gaina, de tara, adica micute. Se intind foi subtiri din fiecare biluta, se ung cu ulei, se presara sare si cozi de ceapa verde taiate marunt. Se ruleaza dupa care se strang sub forma de melc. Cu podul palmei , se turtesc ( de aici numele de "turtite") si se aplatizeaza usor cu sucitorul din lemn. Se prajesc in ulei si se servesc cel mai bine caldute. Excelente pentru post cu un gust primavaratec.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii