Turtite de dovlecei cu sos de iaurt aromat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Turtite de dovlecei cu sos de iaurt aromat

Ingrediente

  • • 750 gr dovlecei rasi
  • • sare si piper negru
  • • 1 ou batut
  • • 60 gr pesmet
  • • un praf de nucsoara
  • • ½ lingura ulei de masline + pentru periere
  • Pentru sos
  • • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • • 4 linguri menta tocata
  • • 175 gr iaurt

Mod de preparare

1. Se presara dovleceii rasi cu sare, se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga 30 minute.Se pune strecuratoarea sub jet de apa si se storc dovleceii rasi cu mana, apoi se pun pe un servet curat si se storc din nou.

2. Se pun dovleceii intr-un castron si se amesteca bine cu oul, pesmetul, nucsoara si piper dupa gust.Se lasa sa stea 20 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

3. Intre timp, se prepara sosul.Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste.

4. Se incinge o tigaie tip gratar, apoi se adauga ½ lingura ulei de masline.

5. Se formeaza galusti mici de dovlecei cu o lingurita si se pun in tava, aplatizandu-le pentru a obtine turtite groase (aprox. 16 turtite in total).Se frig turtitele, intorcandu-le de cateva ori pana cand s-au intarit si s-au rumenit, periindu-le pe fiecare parte cu putin ulei de masline.Cand sunt gata, se servesc calde cu sosul preparat.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise