Ingrediente
250 ml.ulei de mãsline de bunã calitate, Câteva fire de Poejo (Mentha pulegium), 2 cãtei mari de usturoi feliati, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 5 min
7 voturi
Mod de preparare
Am folosit un ulei de mãsline de bunã calitate extra virgin, de Alentejo.
Mentha pulegium, este folositã in aromaterapie, calmant,contra rãcelii,insomnii...
Am pus intâi feliile de usturoi in sticlutã, apoi firele de M. pulegium, putinã sare, am turnat uleiul sã acopere bine frunzele...am pus dop, si gata :) Am sã il las câteva sãptãmâni la macerat.
Aceste uleiuri aromate se gãsesc in magazine si piete...cele mai folosite sunt de:
*Poejo (M. pulegium), usturoi si sare
*tomilho (Thymus vulgaris),usturoi, piri piri intreg
*3 pimentas (boabe piper negru, rose si alb) sare
*foi de dafin, boabe piper negru, usturoi zdrobit
*murta (Myrtus communis) ,piper negru boabe.
O retetã super bunã a acestui ulei aromat (cu busuioc)il puteti gãsi pe www.reteteleluiradu.ro, pe prima paginã:))
Spor la treabã!:))
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010
Si eu pregatesc ulei aromat in casa,dar folosesc tarhonul ...
husni (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
O idee super. M-am uitat la retetele lui Radu;f.interesante. Multumesc,Ramona,pt reteta si pt.link!
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
O reteta foarte buna! Am sa incerc si eu cu ierburile aromate pe care le am la indemana.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Eu folosesc uleiuri aromate doar facute de mine in casa si sunt minunate.*****