autor:

oana ceancu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Negresa

Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2014

Ingrediente
500 faina, 3 linguri de cacao, 7 linguri de zahar pudra/dupa gust, 300 de lapte caldut, 2 galbenusuri, o ceasca de ulei, un plic de drojdie uscata, nuca si ciocolata rasa dupa preferinte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute punem maiaua peste restul ingredientelor, turnam laptele si framantam, adaugam uleiul si iar framantam pana la incorporare.Va rezulta un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini.



Punem o parte din nuca pisata grosier si framantam pana ce aluatul va cuprinde toate bucatile de nuca; intindem coca cat sa intre in tava pregatita cu hartie de copt, punem restul de nuca, presam pentru a se fixa in aluat, radem sau rupem bucati maricele ciocolata si bagam la cuptorul incins.

In 30 de minute, delicatesa s-a copt.



Mentiune: Aceasta reteta o puteti face de post, inlocuind laptele cu apa si renuntati la ou si ciocolata. Puteti pune deasupra un strat de cacao amestecat cu putin zahar pudra.




Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Încălzim cuptorul la 180 grade. Punem hârtie de copt într-o tavă 15/25 cm. Fierbem niște apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • maria , 23 august 2018

    Nu specificati in reteta ce cantitate de nuca se incorporeaza.

  • oana ceancu , 06 noiembrie 2014

    ma bucur ca va placut prajitura

  • Ionel Pardos , 05 noiembrie 2014

    UN DELICIU.

    • Cristinel Vasile , 30 octombrie 2014

      buna chiar foarte buna

    • Oana Ceancu , 22 septembrie 2014

      ...dupa racire am taiat blatul si am adaugat gem e prune (nu este obligatoriu). Am procedat asa caci am folosit o tava mai mica si blatul a crescut cam mult

    • Oana Ceancu , 22 septembrie 2014

      ma bucur ca va placut

    • constantinescu nela , 22 septembrie 2014

      e foarte buna

    • Constantinescu Nela , 22 septembrie 2014

      e foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500 faina
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de zahar pudra/dupa gust
  • 300 de lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • o ceasca de ulei
  • un plic de drojdie uscata
  • nuca si ciocolata rasa dupa preferinte

Raporteaza reteta

Retete
de oana ceancu
Cartofi la cuptor cu legume

Cartofi la cuptor cu legume

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun intr-o oala cu apa, pe foc; acestia

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Usturoiul se zdobeste sau se toaca marunt cat sa dea aroma, (daca il pisati va incepe sa usture si

3 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
Taietei de casa

Taietei de casa

Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu

14 voturi    15 comentarii
10 min
Borsuri si Ciorbe

maria

Nu specificati in reteta ce cantitate de nuca se incorporeaza.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel