autor:

oana ceancu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Negresa

Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2014

Ingrediente
500 faina, 3 linguri de cacao, 7 linguri de zahar pudra/dupa gust, 300 de lapte caldut, 2 galbenusuri, o ceasca de ulei, un plic de drojdie uscata, nuca si ciocolata rasa dupa preferinte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute punem maiaua peste restul ingredientelor, turnam laptele si framantam, adaugam uleiul si iar framantam pana la incorporare.Va rezulta un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini.



Punem o parte din nuca pisata grosier si framantam pana ce aluatul va cuprinde toate bucatile de nuca; intindem coca cat sa intre in tava pregatita cu hartie de copt, punem restul de nuca, presam pentru a se fixa in aluat, radem sau rupem bucati maricele ciocolata si bagam la cuptorul incins.

In 30 de minute, delicatesa s-a copt.



Mentiune: Aceasta reteta o puteti face de post, inlocuind laptele cu apa si renuntati la ou si ciocolata. Puteti pune deasupra un strat de cacao amestecat cu putin zahar pudra.




Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa

Negresa

Se dau prin razatoarele merele necuratate. Intr-un bol se amesteca merele impreuna cu: zaharul, faina,

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    oana ceancu , 06 noiembrie 2014

    ma bucur ca va placut prajitura

  • Fara foto

    Ionel Pardos , 05 noiembrie 2014

    UN DELICIU.

  • Fara foto

    Cristinel Vasile , 30 octombrie 2014

    buna chiar foarte buna

    • Fara foto

      Oana Ceancu , 22 septembrie 2014

      ...dupa racire am taiat blatul si am adaugat gem e prune (nu este obligatoriu). Am procedat asa caci am folosit o tava mai mica si blatul a crescut cam mult

    • Fara foto

      Oana Ceancu , 22 septembrie 2014

      ma bucur ca va placut

    • Fara foto

      constantinescu nela , 22 septembrie 2014

      e foarte buna

    • Fara foto

      Constantinescu Nela , 22 septembrie 2014

      e foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 faina
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de zahar pudra/dupa gust
  • 300 de lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • o ceasca de ulei
  • un plic de drojdie uscata
  • nuca si ciocolata rasa dupa preferinte

Raporteaza reteta

Retete
de oana ceancu
Cartofi la cuptor cu legume

Cartofi la cuptor cu legume

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun intr-o oala cu apa, pe foc; acestia

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Usturoiul se zdobeste sau se toaca marunt cat sa dea aroma, (daca il pisati va incepe sa usture si

2 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
Taietei de casa

Taietei de casa

Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu

14 voturi    15 comentarii
10 min
Borsuri si Ciorbe

oana ceancu

ma bucur ca va placut prajitura

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele din soia de post