Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute punem maiaua peste restul ingredientelor, turnam laptele si framantam, adaugam uleiul si iar framantam pana la incorporare.Va rezulta un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini.
Punem o parte din nuca pisata grosier si framantam pana ce aluatul va cuprinde toate bucatile de nuca; intindem coca cat sa intre in tava pregatita cu hartie de copt, punem restul de nuca, presam pentru a se fixa in aluat, radem sau rupem bucati maricele ciocolata si bagam la cuptorul incins.
In 30 de minute, delicatesa s-a copt.
Mentiune: Aceasta reteta o puteti face de post, inlocuind laptele cu apa si renuntati la ou si ciocolata. Puteti pune deasupra un strat de cacao amestecat cu putin zahar pudra.
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu