Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas galbenusurile si le frecam cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute si le amestecam incetisor cu o lingura (de jos in sus, pentru a pastra cat mai pufoasa compozitia blatului pentru prajitura). Amestecam faina cu cacao,smantana si praful de copt si dupa aceea incorporam treptat acest amestec in compozitia de albusuri si galbenusuri. Turnam aluatul astfel obtinut in tava cuptorului pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt.Se tine la cuptorul incins cca 20 min la foc potrivit(se incearca cu scobitoarea).Se lasa la racit apoi se taie in forma de inimioare.Se intinde crema apoi glazura si se orneaza dupa preferinte.
Crema:
Se amesteca zaharul,laptele,ouale si cacao,se pune compozitia rezultata pe foc şi se fierbe până se ingroasa.Se lasa la racit. Untul se alifiaza, se adauga esenta de rom, zeama de lamaie si se amesteca cu crema obtinuta apoi se adauga nucile si se da la rece.
Glazura:
Se pune apa,zaharul si ciocolata rupta in bucati pe foc si se fierbe pana se topeste si se omogenizeaza.Se adauga peste crema cand e calduta.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii