Valurile Dunarii cu caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Valurile Dunarii cu caise

Ingrediente

  • Pentru aluat de chec:
  • 250g unt moale
  • 250g zahar
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300g caise din compot
  • Crema de vanilie:
  • 500ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 100g zahar
  • 250g unt
  • 4 linguri suc de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 75 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Ungem o forma de tort( 26cm). Pentru aluatul de chec, batem untul intr-un castron impreuna cu zaharul, dupa care inglobam ouale pe rand, iar la urma turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in doua si intr-o jumatate inglobam cele doua linguri de cacao.

Turnam compozitia de aluat alb in forma si nivelam. Deasupra se sprinteaza in spirala aluatul cu cacao. Iar cu ajutorul unei furculite, marmoram usor (aluatul brun oricum tinde sa coboare, din cauza plusului de cacao).

Caisele le lasam sa se scurga, le taiem felii si le asezam pe aluat.

Introducem la cuptorul incins in prealabil si coacem cam 50 de minute (sau in functie de cuptorul fiecaruia), sau putem face testul scobitorii. Cand este gata copt, scoatem si lasam la racit, dupa care asezam pe un platou.

Pentru crema, amestecam praful de budinca impreuna cu 6 linguri de lapte si 2 linguri de zahar. Restul de lapte se fierbe intr-o oala. Se adauga compozitia de budinca si se lasa sa fiarba cateva clocote. Cand consideram ca este fiarta budinca, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. . Se adauga suc de lamaie. Cand budinca si untul ajung la aceeasi temperatura, se ia cate o lingura de budinca si se inglobeaza in compozitia de unt. Crema se aseaza pe blat si se da la rece.

Pentru ornat, topim ciocolata in bain-marie si se spriteaza sub forma de grilaj pe crema rece.

Este un adevarat deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise