Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des).

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Ingrediente

  • 1 varza proaspata mare
  • 1 lgt sare
  • 2-3 lg ulei
  • 600 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 lgt pasta de ardei
  • 100 g orez
  • sare, piper dupa gust
  • 1 crenguta de cimbru uscat
  • 500 ml suc de rosii (bulion)

Mod de preparare

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o fac cu varza dulce pentru ca nu imi place foarte tare varza murata in aceasta combinatie.

Se curata varza de primele frunze, se spala apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute apoi se stoarce de excesul de apa si se pune la calit intr-o cratita cu 2-3 lg ulei.Se amesteca din cand in cand.

Orezul se spala in mai multe ape apoi se pne la fiert in apa cu sare. Cand este aproapre fiert se strecoara si se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand devine transparenta, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin apoi se pune carnea tocata. Se amesteca bine si se lasa carnea sa se gateasca pana isi schimba culoarea, condimentand cu sare si piper dupa gust. Se stinge focul si se adauga orezul. Se omogenizeaza bine si se pune si putin cimbru tocat.

Se unge un vas de yena cu ulei si se adauga un strat de varza. Se stropeste cu suc de rosii, se adauga jumatate din carnea tocata, se presara din nou putin suc de rosii, din nou un strat de varza, suc de rosii si restul de carne. Deasupra se pune un ultim stray de varza peste care se toarna si restul de suc de rosii.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Eventual se poate acoperi vasul pentru o jumatate de ora apoi se indeparteaza.

Se serveste calda cu smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise