Varza acra la cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Varza acra la cuptor

Ingrediente

  • 1 varza acra nu prea mare
  • 60-70 g telina
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 3-4 rosii
  • 300 ml bulion
  • 1 lingura ketchup
  • 50 ml ulei
  • cateva fire marar, patrunjel
  • 5-10 frunze de spanac sau loboda
  • 2-3 lingurite paprika
  • sare, piper
  • optional concentrat ciuperci sau costita

Mod de preparare

Intr-o tava mai adanca (vas Jena sau tuci) asezati un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi si telina, bucati mai mari de ceapa. Deasupra puneti varza tocata fideluta repartizata uniform. Peste varza asezati cateva felii de rosii, telina, cateva fire de marar, marar tocat si frunzulitele de spanac sau loboda.

Turnati bulionul si 100 ml apa in care dizolvati putina sare sau concentratul (doar daca nu varza prea sarata) si uleiul. Acoperiti tava cu staniol (vasul cu capac) si dati la cuptor la foc mic 1 ora. Descoperiti vasul si mai lasati 20 minute la cuptor sa se rumeneasca frumos deasupra.

Scoateti-o pe un platou garnisit cu cateva fire de marar si frunze de spanac, loboda. Se serveste ca atare, cu mamaliguta sau ca garnitura la fripturi de rata, porc sau curcan.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise