autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Varza Bruxelles

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Ingrediente
500 gr varza de Bruxelles, 1 catel de usturoi, 100 gr bacon, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala varza, se taie cotorul si primele frunze.

Se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 min la foc potrivit sau 10 min la oala cu presiune. Cand varza este fiarta, se scurge bine de apa. Intre timp se taie in bucati mici baconul si se caleste in putin ulei. Se adauga la sfarsit catelul de usturoi taiat marunt , dupa care se rastoarna varza peste aceasta compozitie. Se mai lasa pe foc inca 5 min. Se serveste cald si cu maioneza (optional).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza Bruxelles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina

19 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Sosuri
Varza de Bruxelles combinata.

Varza de Bruxelles combinata.

Se pune la fiert toate ingredientele mai putin amidon care se pune la urma.Le fierbem circa 10 sau

5 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    O reteta delicioasa!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Si mie imi place varza de Bruxelles. Cred ca e reusita reteta ta.O salvez!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    Foarte bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Imi place tare mult varza de Bruxelles,este delicioasa,iar preparatul tau trebuie sa fie grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr varza de Bruxelles
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr bacon
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

O reteta delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prepelite cu unt aromat