Varza calita

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Varza calita

Ingrediente

  • Rosii 10 mici-medii
  • Varza 1 potrivita
  • Ceapa 1
  • Ardei 1-2
  • Marar 1 legatura mare
  • Apa 4 cesti
  • Ulei 1-2 linguri
  • Piper, sare - dupa gust

Mod de preparare

Pasi:

1. Se spala rosiile, se cresteaza, li se scot cotoarele, se baga in apa fiarta cateva minute, se decojesc si se toaca marunt.

2. Se toaca varza, subtire.

3. Se toaca ceapa marunt. Intr-o cratita de 3-4 l se pune o ceasca de apa cu uleiul, in care ceapa se pune la calit.

4. Cand apa de la ceapa incepe sa scada, se adauga rosiile si o ceasca de apa calda.

5. Se adauga varza tocata, mana cu mana si odata cu ea punem si ardeiul tocat si doua cesti de apa calda.

6. Se amesteca in cratita din cand in cand.

7. Spre sfarsit, cand varza s-a inmuiat si s-a mai colorat, se pun piper, sare, mararul tocat, si se mai lasa 10 minute.

_____________________________________________________

Alte detalii de luat in seama:

Este o reteta de vara-toamna in mod special, ingredientele fiind gasite mai usor, mai proaspete si mai locale, in aceste anotimpuri. :)

Totul se face la foc mic.

Timpul aproximativ de preparare include timpul de curatare, tocare, fierbere a rosiilor, convorbirilor cu mama la telefon etc. :P

Pare lunga, dar daca pasii sunt respectati, merita timpul. Plus ca dupa ce e pusa varza nu necesita multa atentie. :D

Ingredientele costa in jur de 10-15 lei vara. :D

In poze se vede ca am adaugat odata cu ceapa si un ardei rosu la calit. Asa mi-a venit atunci. E optional. :D

Cred ca rosiile pot fi inlocuite cu rosii in bulion. Nu am incercat.

Puteti pune mai multa ceapa daca asa obisnuiti. Eu incerc sa gatesc cu mai putina ceapa. :D

E important ca apa adaugata pe parcurs sa fie calda pentru ca apa rece ia din gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise