Varza se toacă fideluţă şi se freacă cu sare ca să se înmoaie şi să lase zeamă.
Ceapa şi ardeii se taie julien.
Costiţa se taie felii .
Într-o lingură de ulei se prăjeşte costiţa pe ambele părţi până se rumeneşte(la foc mediu).Se adaugă apoi ceapa şi ardeii ,se trag împreună cam un minut,hai două,după care se pune varza,treptat,amestecându-se după fiecare tură de varză.Se pune capacul peste cratiţă şi se lasă să fiarbă varza la foc domol,amestecând din când în când.Se toarnă o ceşcuţă de apă,se piperează,se pune cimbrul,oregano şi foaia de dafin,se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 5 minute.
Se adaugă roşiile tăiate,se mai fierbe cam 5 min.,se opreşte focul şi se presară mărarul rupt.
N-am fiert varza prea mult pentru că este crudă şi nu trebuie să-şi piardă din calităţi.
Se poate pune şi la cuptor,adăugând în ultimele 10 min.roşiile.Mărarul se poate presăra şi în farfurie,în momentul servirii.
Este o alternativă mai sănătoasă la tradiţionala varză călită.
Bon appetit!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii