Ingrediente
2 verze noi, potrivit de mari, un pic de ulei, 3-4 bucati de scarita de porc afumata, , 500 g de carne proaspata de poc cu un pic de grasime(costita proaspata), 4-5 rosii mari si coapte, sare, piper macinat, piper boabe, frunze de dafin, marar verde
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba incet in suc propriu, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, apoi acoperi iarasi oala. Procedam astfel pana ce scade sucul lasat de varza si varza capata culoarea aurie si se inmoaie, apoi adaugam rosiile date prin razatoare, fara pielita.
Se acopera din nou si lasam sa scada bine. Cand varza incepe sa se caleasca si carnea este moale, piperam, adaugam si piper boabe, dar si 2-3 foi de dafin. Daca dorim un pic mai acra, putem adauga un pic de sare de lamaie. Se presara si mararul tocat fin, dupa ce oprim focul.
Pofta buna!