autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Varza proaspata cu carne de porc

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
Varza este un racoritor excelent, da vitalitate corpului si-l vitaminizeaza, il mineralizeaza, fiind totodata si un laxativ usor. Are un continut mare in vitaminele A, B, C si cupru. Pentru ca acum se gaseste in stare proaspata m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnita de porc., , -1 kg pulpa de porc, -2 verze proaspete – aproximativ 2 kg, -1 kg de rosii, -500 ml bors, -50 ml ulei, -2 linguri pasta de rosii, -1 legatura marar, -10 boabe piper, -2 foi de dafin, -sare, -piper macinat, -boia de ardei, -4-5 fire cimbrisor salbatic.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

1. Se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare, se spala putin, iar apoi se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas unde se freaca cu putina sare si se lasa timp de 15-20 minute.
2. Carnea se degreseaza si se taie cuburi mai mari.
3. In vasul in care vrem sa pregatim mancarea se adauga uleiul, se incinge si apoi adaugam carnea si acoperim. Se innabuse timp de 15-20 minute amestecand mereu.
4. Se adauga apoi varza proaspata peste carne si se lasa la foc mic 30 minute amestecand mereu.
5. Se adauga borsul in mancare, piperul boabe, foile de dafin si cimbrisorul si se continua fierberea inca 15 minute.
6. Se adauga apoi rosiile date pe razatoare si pasta de rosii, se potriveste de sare si piper si se adauga si boiaua de ardei.
7. Dupa 10 minute se opreste si se adauga mararul proaspat tocat marunt.

Se serveste cu ardei usturat proaspat sau murat si cu mamaliguta calda.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza proaspata cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Cartofi se fierb in coaja in apa cu sare pana sunt facuti pe jumatatae,separat se taie ceapa si morcovul

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu ardei kapia

Frigarui de pui cu ardei kapia

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela , 18 iunie 2017

    Astăzi fac și eu.Sper sa iasă Bună!

  • Fara foto

    stela , 23 mai 2017

    pofta buna super buna multumim

  • Fara foto

    Gabriel Filimon , 16 aprilie 2014

    incerc eu acum , sper sa fie ok

    • Fara foto

      elena , 30 octombrie 2013

      cat bors ?

    • Fara foto

      Dinulescu Mihai , 12 iunie 2013

      naspa

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Va multumesc pentru impresii!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte buna si gustoasa.

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Ador varza, mai ales cea proaspata! Buuuna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Este foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte bunã si aromatã!!!*****

    • paviasi

      paviasi (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Aceasta este mancarea mea preferata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O bunatate varzica ta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Varza este un racoritor excelent
  • da vitalitate corpului si-l vitaminizeaza
  • il mineralizeaza
  • fiind totodata si un laxativ usor. Are un continut mare in vitaminele A
  • B
  • C si cupru. Pentru ca acum se gaseste in stare proaspata m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnita de porc.
  • -1 kg pulpa de porc
  • -2 verze proaspete – aproximativ 2 kg
  • -1 kg de rosii
  • -500 ml bors
  • -50 ml ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 legatura marar
  • -10 boabe piper
  • -2 foi de dafin
  • -sare
  • -piper macinat
  • -boia de ardei
  • -4-5 fire cimbrisor salbatic.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Gabriela

Astăzi fac și eu.Sper sa iasă Bună!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piftie