Varza proaspata cu carne de porc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Varza proaspata cu carne de porc

Ingrediente

  • Varza este un racoritor excelent, da vitalitate corpului si-l vitaminizeaza, il mineralizeaza, fiind totodata si un laxativ usor. Are un continut mare in vitaminele A, B, C si cupru. Pentru ca acum se gaseste in stare proaspata m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnita de porc.
  • - 1 kg pulpa de porc;
  • - 2 verze proaspete – aproximativ 2 kg;
  • - 1 kg de rosii;
  • - 500 ml bors;
  • - 50 ml ulei;
  • - 2 linguri pasta de rosii;
  • - 1 legatura marar;
  • - 10 boabe piper;
  • - 2 foi de dafin;
  • - sare;
  • - piper macinat;
  • - boia de ardei;
  • - 4-5 fire cimbrisor salbatic.

Mod de preparare

1. Se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare, se spala putin, iar apoi se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas unde se freaca cu putina sare si se lasa timp de 15-20 minute.

2. Carnea se degreseaza si se taie cuburi mai mari.

3. In vasul in care vrem sa pregatim mancarea se adauga uleiul, se incinge si apoi adaugam carnea si acoperim. Se innabuse timp de 15-20 minute amestecand mereu.

4. Se adauga apoi varza proaspata peste carne si se lasa la foc mic 30 minute amestecand mereu.

5. Se adauga borsul in mancare, piperul boabe, foile de dafin si cimbrisorul si se continua fierberea inca 15 minute.

6. Se adauga apoi rosiile date pe razatoare si pasta de rosii, se potriveste de sare si piper si se adauga si boiaua de ardei.

7. Dupa 10 minute se opreste si se adauga mararul proaspat tocat marunt.

Se serveste cu ardei usturat proaspat sau murat si cu mamaliguta calda.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise