autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Varza proaspata cu carne de porc

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
Varza este un racoritor excelent, da vitalitate corpului si-l vitaminizeaza, il mineralizeaza, fiind totodata si un laxativ usor. Are un continut mare in vitaminele A, B, C si cupru. Pentru ca acum se gaseste in stare proaspata m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnita de porc., , -1 kg pulpa de porc, -2 verze proaspete – aproximativ 2 kg, -1 kg de rosii, -500 ml bors, -50 ml ulei, -2 linguri pasta de rosii, -1 legatura marar, -10 boabe piper, -2 foi de dafin, -sare, -piper macinat, -boia de ardei, -4-5 fire cimbrisor salbatic.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

1. Se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare, se spala putin, iar apoi se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas unde se freaca cu putina sare si se lasa timp de 15-20 minute.
2. Carnea se degreseaza si se taie cuburi mai mari.
3. In vasul in care vrem sa pregatim mancarea se adauga uleiul, se incinge si apoi adaugam carnea si acoperim. Se innabuse timp de 15-20 minute amestecand mereu.
4. Se adauga apoi varza proaspata peste carne si se lasa la foc mic 30 minute amestecand mereu.
5. Se adauga borsul in mancare, piperul boabe, foile de dafin si cimbrisorul si se continua fierberea inca 15 minute.
6. Se adauga apoi rosiile date pe razatoare si pasta de rosii, se potriveste de sare si piper si se adauga si boiaua de ardei.
7. Dupa 10 minute se opreste si se adauga mararul proaspat tocat marunt.

Se serveste cu ardei usturat proaspat sau murat si cu mamaliguta calda.

Pofta buna !
1. Se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare, se spala putin, iar apoi se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs, se toaca marunt si se aseaza in
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza proaspata cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Ficat de rata in crusta crocanta

Ficat de rata in crusta crocanta

Ouale se bat cu sare si piper si cu 2 linguri cu faina. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga

4 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu carne
Praz cu masline

Praz cu masline

Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul

18 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriel Filimon , 16 aprilie 2014

    incerc eu acum , sper sa fie ok

  • Fara foto

    elena , 30 octombrie 2013

    cat bors ?

  • Fara foto

    Dinulescu Mihai , 12 iunie 2013

    naspa

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Va multumesc pentru impresii!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte buna si gustoasa.

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Ador varza, mai ales cea proaspata! Buuuna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Este foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte bunã si aromatã!!!*****

    • paviasi

      paviasi (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Aceasta este mancarea mea preferata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O bunatate varzica ta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • Varza este un racoritor excelent
  • da vitalitate corpului si-l vitaminizeaza
  • il mineralizeaza
  • fiind totodata si un laxativ usor. Are un continut mare in vitaminele A
  • B
  • C si cupru. Pentru ca acum se gaseste in stare proaspata m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnita de porc.
  • -1 kg pulpa de porc
  • -2 verze proaspete – aproximativ 2 kg
  • -1 kg de rosii
  • -500 ml bors
  • -50 ml ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 legatura marar
  • -10 boabe piper
  • -2 foi de dafin
  • -sare
  • -piper macinat
  • -boia de ardei
  • -4-5 fire cimbrisor salbatic.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu gutui

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

30 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varza murata cu ciolan afumat

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

21 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

elena

cat bors ?

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi). Pentru umplutura, se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Intr-un castron se amesteca bine ingredientele de la perisoare, mai putin faina, dupa 15min de odihna se formeaza perisoare mici, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne