Varzare

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Varzare

Ingrediente

  • - 1kg Faina alba; - 1 Capatina de varza dulce sau murata; - 30ml ulei; - 25g Drojdie; - 2 Oua; - Sare
  • piper
  • otet.

Mod de preparare

Farmitam drojdia si o punem la diluat intr-un pahar cu putin zahar si putina apa calduta. O lasam circa 10 minute sa se dizolve intr-un loc caldut, pina cind incepe sa faca spuma. Intr-un castron mai mare punem faina, facem o gropita in mijloc in care spargem un ou intreg,punem drojdia care a inceput sa fermenteze si imprastiem pe deasupra o lingura de sare fina,dupa care incepem sa framintam, adaugind din cind in cind apa calduta. Framintam aluatul pina cind devine o coca omogena si elastica si nu se mai prinde de mina. Cind am terminat de framintat, acoperim castronul cu un prosop curat si il punem la dospit, intr-un loc caldut circa 45-50 de minute pina cind isi dubleaza volumul. Intre timp tocam marunt varza (Daca folosim varza murata e bine sa o tinem inainte la desarat in apa rece circa 1-2 ore, schimbind de citeva ori apa. Iar dupa ce o tocam trebuie sa o scurgem bine de apa). Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind incepe sa se incinga, punem varza la calit, potrivim de sare, codimentam cu piper dupa gust. Daca folosim varza verde, codimentam si cu putin otet (dupa gust),pentru a primi o tenta de varza murata. Cine vrea, pentru mai multa aroma poate sa puna si putin cimbru. Cind varza este aproape calita o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Atentie, varza trebuie sa ramina putin cruda, pentru ca isi va definitiva coacerea in cuptor. Cind aluatul e bine crescut, pe masa sau pe planseta de lucru presaram putina faina si golim aluatul. Il framintam pe masa pentru inca circa 5 minute pina incorporeaza bine faina ce am presarat-o inainte. Dupa care il impartim in 2 portii egale. Luam o portie si cu ajutorul unei sucitori intindem o foaie cit mai subtire (circa 3-4 mm) dupa care o taiem in dreptunghiuri egale. Cu o lingura punem din compozitia de varza pe fiecare dreptunghi de aluat. Apoi indoim dreptunghiurile, acoperind varza si apasam bine pe margini pentru a le inchide bine si le punem intr-o tava acoperita cu hirtie pentru copt sau tapetata cu faina. Spargem al 2-lea ou, il batem ca pentru omleta si ungem cu ou varzarele si le lasam sa mai dospeasca circa 15 minute. Dupa care le punem la copt in cuptor la 160 de grade pentru circa 45 de minute (pina cind se rumenesc frumos si aluatul e bine copt. Repetam operatia cu cea de a doua portie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise