Vinete cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vinete cu masline

Ingrediente

  • -2kg vinete
  • -2 cepe mari
  • -30 masline
  • -1/2kg rosii
  • -2 ardei grasi
  • -50 ml ulei
  • -o foaie dafin
  • -frunze patrunjel, telina, marar
  • -sare, piper

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata in felii subtiri, foaia de dafin si o lingurita rasa de sare, amestecandu-se pe foc mic, pina cand scade apa ce o lasa di devine lucioasa.

Dupa aceea, se adauga ardeii, taiati in felii subtiri (cu care se amesteca de cateva ori ca sa se dezvolte aroma), apoi vinetele (taiate cuburi), lasindu-se sa fiarba inabusit si amestecand din cand in cand pina se inmoaie putin.

Se pun, maslinele si rosiile taiate felii mai groase sau bucati dupa cum va place, si 3-4 linguri de apa. Cratita se pune la cuptor ptr 20 minute ca sa fiarba toate bine si se aduaga frunzele ptr aroma. Se poate servi calda sau rece cu piuree, orez sau simplu cu paine si ceva carne pe langa sau fara carne de post.

Ptr ca noua ne place am adaugat si niste artichoke.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise