autor:

Gilda

» » Aperitive

Vinete cu sos tomat si feta

Autor: Gilda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 24 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gilda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 24 iulie 2012

Ingrediente
1 portie, , 4 felii de vinete groase de 1 cm, 100 gr sos napolitan, 50 gr feta, patrunjel tocat, ulei de masline, boia dulce

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

8 voturi

Mod de preparare

sunt foarte bune pentru aperitiv rece

1 portie



4 felii de vinete groase de un cm,se vor praji in ulei,apoi se scot pe servetel,se lasa sa se raceasca apoi se incepe montajul:

se aseaza feliile de vinete in forma dorita peste care se adauga cate o lingura de sos napolitan pe fiecare,apoi se va pune branza feta faramata,patrunjel tocat marunt apoi un pic de boia dulce dupa care se va turna un pic de ulei de masline pe fiecare.

Va urez pofta buna!

Si va recomand sa incercati,este ceva deosebit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos tomat si feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Gilda

    Gilda (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Va multumesc si astept raspunsul dvs-stra...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Delicioase aceste vinete ! multumim pentru reteta de sos :) am sa-l prepar si eu si revin cu impresii:)

  • Gilda

    Gilda (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

    Sos napolitan ex: la 1 kg de ceapa alba curatata se da prin blender sau se toaca foarte marunt,se va pune intr-o cratita la calit cu ulei,dupa ce a capatat o culoare usor aramie se va stinge cu 100ml vin alb demidulce,apoi se vor adauga rosii date in prealabil prin blender nici prea mari dar nici crema,sau conserva cumparata( 2kg),dupa care se adauga sare dupa gust,piper alb,baza de usturoi(usturoi curatat si tocat foarte marunt sau bagat in blender cu un pic de ulei),frunze de telina tocate marunt si binenteles o lingura rasa de zahar. se mai pot inlocui frunzele de telina cu patrunjel tocat. Se va fierbe la foc mic aproximativ 2 ore,in functie de ceapa. Acest sos este bine sa-l aveti mai tot timpul,merge la aceste vinete,la creveti saganaki,scoici,la spaghete cu ton,la spaghete napolitan sau matriciana,cu ciuperci trase la tigaie si acest sos cu un pic de tabasco(hot cilly). Vi-l recomand cu cea mai mare placere si puteti face multe retete cu el mai ales paste cu fructe de mare. Astept raspuns daca va iesit,daca nu,lasati-mi mesaj si o sa va dau nr meu. Multa bafta!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

      Imi place reteta ta dar ce fel de sos de rosii este cel napolitan ce are in el deosebit? Vreau si eu sa pregatesc si asi dori sa-mi raspunzi!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

      Arata apetisant,singura problema e sosul napolitan ,se gaseste gata preparat sau putem sa il facem noi si cum se prepara ?

    • Gabriel

      Gabriel (Bucatar) , 25 iulie 2012

      Sosul napolitan, va rog frumos, cum e si cum se prepara?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012

      Apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 portie
  • 4 felii de vinete groase de 1 cm
  • 100 gr sos napolitan
  • 50 gr feta
  • patrunjel tocat
  • ulei de masline
  • boia dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Gilda
Creveti Saganaki

Creveti Saganaki

Se pun crevetii intr-o tigaie cu vinul alb demidulce, baza de usturoi, tabasco, se lasa sa fiarba

4 voturi    4 comentarii
10 min
Mancaruri cu peste

Gilda (Chef de cuisine)

Va multumesc si astept raspunsul dvs-stra...

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu urda si marar