Vinete mexicane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Vinete mexicane

Ingrediente

  • - două-trei vinete mijlocii
  • - doi morcovi
  • - patru ardei graşi
  • - unul sau doi ardei iuţi
  • - o cutie medie de ciuperci conservate
  • - 200 de grame de porumb fiert (poate fi înlocuit cu orez)
  • - o jumătate de lămâie
  • - două căpăţâni de usturoi
  • - cimbru, busuioc, pătrunjel
  • - ulei

Mod de preparare

Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă.

Vinetele se taie longitudinal, păstrând coaja. Se îndepărtează codiţele. După ce le tăiaţi, frecaţi-le cu felii de lămâie.

Acest lucru va împiedica oxidarea, respectiv înnegrirea vinetelor curăţate. După aceea, daţi-le cu un praf de sare.

Eu le dau cu sare grunjoasă; mi se pare că sărează mai bine. După aceea, daţi-le la frigider, pentru că nu vă veţi mai atinge de ele vreo jumătate de ceas.

Din miezul vinetelor, din morcovi, din ardeii graşi, din ardeii iuţi, din ciuperci şi din boabele de porumb fiert fac un amestec pe care-l sărez cu sare grunjoasă. Îl las să treagă sare, pentru că după acea îl voi căli un pic, şi, odată călit, acest amestec nu va mai absorbi sare.

Peste amestecul de legume călit doar o idee, pun usturoiul curăţat şi mărunţit.

Usturoiul îl pun abia acum, pentru că el nu trebuie călit. Se va coace numai în cuptor.

Condimentez din belşug cu pătrunjel verde şi busuioc verde.

Cu amestecul respectiv umplu jumătăţile de vinete. Pun în vas crenguţe de mărar şi crenguţe de cimbru.

Final. Pun din abundenţă peste vinetele umplute pătrunjel şi busuioc verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise