Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă.
Vinetele se taie longitudinal, păstrând coaja. Se îndepărtează codiţele. După ce le tăiaţi, frecaţi-le cu felii de lămâie.
Acest lucru va împiedica oxidarea, respectiv înnegrirea vinetelor curăţate. După aceea, daţi-le cu un praf de sare.
Eu le dau cu sare grunjoasă; mi se pare că sărează mai bine. După aceea, daţi-le la frigider, pentru că nu vă veţi mai atinge de ele vreo jumătate de ceas.
Din miezul vinetelor, din morcovi, din ardeii graşi, din ardeii iuţi, din ciuperci şi din boabele de porumb fiert fac un amestec pe care-l sărez cu sare grunjoasă. Îl las să treagă sare, pentru că după acea îl voi căli un pic, şi, odată călit, acest amestec nu va mai absorbi sare.
Peste amestecul de legume călit doar o idee, pun usturoiul curăţat şi mărunţit.
Usturoiul îl pun abia acum, pentru că el nu trebuie călit. Se va coace numai în cuptor.
Condimentez din belşug cu pătrunjel verde şi busuioc verde.
Cu amestecul respectiv umplu jumătăţile de vinete. Pun în vas crenguţe de mărar şi crenguţe de cimbru.
Final. Pun din abundenţă peste vinetele umplute pătrunjel şi busuioc verde.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii